top of page

Зимовий Кіноринок ОМКФ 2024, день перший

23 січ. 2024 р.

22 січня у київському кінотеатрі “Оскар” (ТРЦ Gulliver) стартував Зимовий Кіноринок Одеського міжнародного кінофестивалю – професійного майданчику для представників кіноіндустрії.


Головну галузеву подію зими відкрила директорка Кіноринку ОМКФ Катерина Звєздіна, яка привітала всіх зі стартом 19-го Кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю. 


Багато хто з вас пам'ятає, як завершився минулий Кіноринок. Повномасштабною війною. Але сьогодні ми знов тут, завдяки щоденним подвигам ЗСУ, завдяки українським волонтерам, завдяки нашій з вами особливій резистентності, сміливості, стійкості й рішучості триматись, незважаючи ні на що. Сьогодні ми всі зібрались тут, щоб поділитися планами на майбутнє в галузі. Я сподіваюсь, що цей Кіноринок стане для кожного новою можливістю, новим поштовхом, і допоможе знайти нові та партнерства”, - сказала Катерина Звєздіна та побажала всім учасникам плідного нетворкінгу.


Основним фокусом першого дня стали презентації від компаній FILM.UA Group, ADASTRA Cinema, Cinema Sound, Реал Кіно та Мистецької агенції “Мантикора”.


Під час першої презентації від FILM.UA Group, було представлено промо-матеріали фільмів "Ґолда", "Уроки толерантності”, “Лишайся онлайн”, “Смерть Путіна”, “Крашанка”, “Ти мене любиш.”, “Кріпачка”, “Яремчук: Незрівнянний світ краси”, “Конотопська відьма”, “Назавжди-назавжди”, “Буча”, “БожеВільні”, “Морена” та “Смак свободи”, який показали наприкінці першого дня.  


Серед проєктів, які представила компанія ADASTRA Cinema, – стрічки “Як там Катя?” та “Інший Франко”. 


Презентації продовжили компанії Cinema Sound та Реал Кіно з представленням технічних систем, а після – Мистецька агенція “Мантикора”, яка презентувала промо-матеріали фільмів “Джура Королевич”, “Тривала втеча” та “Будинок слово. Нескінченний роман”. 


Також відбулась дискусія від FILM.UA Group про можливості співпраці в 2024: “Чи можливий розвиток під час війни? Об’єднавшись, ТАК!” та презентація аналітичного проєкту MRM “Рейтинг українських продюсерів, режисерів, сценаристів 2014-2024”.

Посилання на фотоматеріали (оновлюється): https://drive.google.com/drive/folders/1Elma1BtxbHFznjzSotkSGT_B4Kkt_3tc?usp=sharing 


Зимовий Кіноринок триватиме до 24 січня. Програму заходу ви можете знайти на офіційному сайті ОМКФ: https://submit.oiff.com.ua/fmprogram 


Зимовий кіноринок ОМКФ проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно.


Головний медіапартнер Кіноринку 1+1 Media.

bottom of page