top of page

15-й ОМКФ оголошує склад відбіркової комісії

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль представляє незалежну відбіркову комісію, яка формуватиме Національну та Європейську конкурсні програми фестивалю, а також обиратиме учасників пітчингу Work in progress професійної секції Film Industry Office.  Цьогоріч покази конкурсних програм ОМКФ та індустріальні заходи відбудуться у Києві з 12 по 20 липня 2024 року. 


До складу відбіркової комісії увійшли: 


Інна Гордєєва 

Кінокритикиня, авторка, членкиня спілки кінокритиків України. Захищала магістерську по темі “Пропаганда в кінематографі” в університеті Каразіна, базу бакалавра отримувала, як “акторка кіно” в КНУКіМ. Працювала на телебаченні виконавчим продюсером і ведучою програм в місті Харків, також, була сценаристкою програм та фільмів на місцевому телебаченні. Зараз читає лекції, представляє фільми в кінотеатрах Planeta Kino та Zhovten і веде подкаст зі школою поп-культури Skvot “Додивитесь в кіно”. Вірить, що кіно — рушійний двигун культури, який ми маємо плекати і захищати.


Сергій Зленко

Національний представник України у Eurimages, член Європейської кіноакадемії, член Наглядової Ради Української кіноакадемії, член Українського Оскарівського Комітету. У минулому – заступник Голови Ради з державної підтримки кінематографії. Понад 10 років працював юристом телеканалів та кіностудій, за його юридичної підтримки було знято понад 100 фільмів, серіалів та телепередач. Член журі Міжнародного кінофестивалю “Бруківка” (2021, 2023), відбірник Одеського міжнародного кінофестивалю (2022), член журі конкурсу кіносценаріїв “Коронація слова” (з 2017 року), експерт грантової програми Української кіноакадемії (2022).


Ігор Сукманов

Кінознавець, публіцист, організатор фестивалів і журналіст, член Європейської кіноакадемії та FIPRESCI, член-засновник Білоруської незалежної кіноакадемії. Протягом 11 років (2010-2020) працював програмним директором Міжнародного кінофестивалю “Лістапад” у Мінську. З 2022 року він був членом консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ та старшим программером Варшавського МКФ. Працював консультантом східноєвропейського кіноринку Європейського кіноринку на Берлінале’23-24. Зараз є членом відбіркового комітету goEast Wiesbaden Film Festival.


Володимир Тихий

Автор, режисер і співпродюсер проєкту “МУДАКИ. АРАБЕСКИ” та альманаху короткометражних фільмів “УКРАЇНО, ГУДБАЙ!”, учасник Берлінського кінофестивалю, володар “Срібного леопарда” МКФ у Локарно 2012, “Клермон-Феррана” 2013 та номінант на премію Європейської кіноакадемії.У 2013 році завершив роботу над фільмом “ЗЕЛЕНА КОФТА”, який брав участь у конкурсній програмі МКФ у Сан-Себастьяні, МКФ у Варшаві та МКФ у Тбілісі. Фільми “БРАМА” (2017) та “НАШІ КОТИКИ” (2020) стали значними подіями в українських кінотеатрах. Режисер документального об’єднання BABYLON’13, присвяченого соціальній та культурній революції в Україні, що розпочалася у 2013 році.


Алік Шпилюк

Артдиректор Української кіноакадемії, програмний директор Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів “КРОК”, програмний консультант Одеського міжнародного кінофестивалю, член Експертної комісії Державного агентства України з питань кіно, секретар Правління Національної спілки кінематографістів України, член та експерт Європейської кіноакадемії, експерт фонду EURIMAGES, член ФІПРЕССІ. Заслужений працівник культури України, кавалер Ордену Мистецтва і Літератури Франції.


Прийом заявок на участь у Національній конкурсній програмі триває до 1 травня. Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю. Заявки на участь у програмі Work in Progress приймаються до 10 травня за посиланням


Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться в Києві з 12 по 20 липня 2024. 


15-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно.


Генеральний телевізійний партнер ICTV 2      Головний медіапартнер 1+1 media

Інформаційний партнер Київстар ТБ               Інформаційний партнер Мегого

bottom of page